fbpx

Our Blog

Read our posts and join the conversation.

Fjalët e urta janë një pjesë e komunikimit tonë të përditshëm.Ndonjëherë nxitohemi të arrijmë rezultate dhe kemi nevojë që  dikush të na kujtojë që "Rome wasn't  built in a day ose Don't make a mountain out of a molehill! 

Shprehjet popullore na ndihmojnë të shprehim një ide të gjate përmes nje fjalie të shkurtër. Kjo lehtëson proçesin e të folurit duke e bërë gjuhën tonë më natyrale dhe shprehëse.Disa shprehje popullore në gjuhën angleze dhe ato korrespondente në gjuhën shqipe.

 


Rome wasn't  built in a day!  - Gurë,gurë bëhet kalaja!

Don't make a mountain out of a molehill!Mos e bëj qimen tra!

Once bitten,twice shy! - Frika ruan vreshtën.

The last straw that broke the camel's back!- Nuk mban më ujë pilafi!

Engage brain before mouth! - Mendo përpara se të flasësh!

Nothing ventured,nothing gained! - Po nuk provove,nuk fiton!

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj

Image
Online Academy
Oraret e mësimdhënies
  • Hënë - Shtunë
  • Diel

Rruga "Tish Daija", Kompleksi Kika II, Hyrja Nr. 2,
Tiranë, Shqipëri