fbpx

Our Blog

Read our posts and join the conversation.

Gramatika e gjuhës angleze përmes këngëve

 Keni provuar ndonjëherë të mësoni gjuhën e huaj përmes këngëve? Është mënyra më e mirë për të kuptuar dhe mbajtur mend foljet apo shtuar fjalorin.

Koha e shkuar është një gramatikë me strukturë komplekse. Vështirësia qëndron te forma e foljeve të parregullta. Kënga e Adele,someone like you ka shumë shembuj të foljeve në kohën e shkuar të rregullta dhe të parregullta.

 

I heard that you settled down

That you found a girl 

I heard that your dreams came true

Guess she gave you things, I didn't give to you

I remember you said

 


Foljet  e parregullta                                

Hear - heard                                              

Find - found                                                   

Come - came         

Give - gave 

Say - said 

 

Foljet e rregullta 

Settle - settled 

 

Forma negative 

Give - gave - didn’t give 


Tekstet e këngëve mbahen mend lehtësisht dhe kjo iu ndihmon të mësoni fjalë të reja apo  të memorizoni gramatika komplekse. Qëndroni të vëmendshëm gjatë dëgjimit të këngëve në mënyrë që të vini re këto forma të gjuhës!

Shpërndajeni me miqtë tuaj

Image
Online Academy
Oraret e mësimdhënies
  • Hënë - Shtunë
  • Diel

Rruga "Tish Daija", Kompleksi Kika II, Hyrja Nr. 2,
Tiranë, Shqipëri