fbpx

Our Blog

Read our posts and join the conversation.

Përse ja vlen të mësoni anglishten online?

Ndërsa bota bëhet gjithnjë e më shumë e lidhur, përmes lehtësimit të komunikimit dhe lëvizjes së lirë, të zotërosh një gjuhë të huaj është gjithnjë e më e vlefshme.

Ka mënyra të ndryshme për të mësuar një gjuhë të huaj, që nga jetesa në një vend ku ajo flitet zyrtarisht deri në përdorimin e teksteve mësimorë, por ka disa përfitime nëse do të zgjedhni mësimin përmes një kursi online të strukturuar, që e kanë bërë atë një metodë të preferuar për shumë njerëz. Më poshtë po ju rendisim disa nga arsyet pse zgjedhja e një kursi online të strukturuar për anglishten, do t'ju ndihmojë ta mësoni atë në mënyrë sa më efektive.

SË PARI:
Do të mësoni rregullat e gjuhës

Anglishtja mund të jetë një gjuhë e ndërlikuar për t'u mësuar pasi ka shumë rregulla dhe udhëzime që duket sikur nuk përputhen me njëra-tjetrën dhe kështu bëhen të paqarta. Ndjekja e një kursi të strukturuar online do t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë sesi funksionojnë këto rregulla në praktikë, si dhe të siguroni kontekstin për kur dhe ku mund të përdoren fjalë dhe fraza të caktuara.

SË DYTI:
Ju ndihmon të mësoni gjuhën më lehtë sipas renditjes së duhur

Tek-tuk do të hasni fraza të rastit dhe shpesh do të mësoni diçka pa kontekstin dhe rregullat se si funksionon, gjë që mund ta bëjë të mësuarit të paqartë dhe të vështirë. E zëmë se jeni duke mësuar gjuhën angleze, kë do të mësonit në fillim, numrin shumës (plurals) apo mbiemrat (adjectives)? Po kohët e foljeve (tenses) kur duhen mësuar? Me një kurs të strukturuar online, ju do t'i mësoni këto gjëra në rregullin e duhur, duke e bërë mësimin tuaj më të lehtë dhe efikas.

SË TRETI:
Është metodë e shpejtë dhe vërtet e përshtatshme

Të mësuarit sipas një strukture do të thotë që do të ndjekësh një ritëm e do kesh vazhdimësi në të dhe, siç thuhet, përsëritja është mëma e dijes, mënyra më e mirë për të mësuar një aftësi të re. Në vend që të mësoni përmes një teksti që pasi ta keni lexuar nuk do t'ju bjerë ndërmend ta prekni më me dorë, e madje kur ta keni përfunduar, do të keni harruar shumë nga ato që keni mësuar, përmes kursit të strukturuar online do të keni ndërveprim të rregullt me gjuhën, e cila do të ndihmojë në përshpejtimin e të mësuarit dhe do t'ju ndohmojë ta zotëroni anglishten më shpejt.

SË KATËRTI:
Nuk do të jeni asnjëherë vetëm

Kursi online ofron mundësi të shumta për t'ju lehtësuar mësimin e gjuhës së huaj, duke filluar që nga materialet e pafundme që do të gjeni në internet për t'ju ndihmuar të studioni kudo ku ndodheni, deri tek njerëzit me të cilët mund të kontaktoni nëse jeni duke hasur vështirësi. Të gjitha këto bëjnë të mundur që ta mësoni gjuhën më lehtë. Lehtësitë dhe ndihma që mund të siguroni gjatë një kursi online ju ndihmon të ndjeheni më të mbështetur gjatë gjithë mësimit tuaj.

Shpërndajeni me miqtë tuaj

Image
Online Academy
Oraret e mësimdhënies
  • Hënë - Shtunë
  • Diel

Rruga "Tish Daija", Kompleksi Kika II, Hyrja Nr. 2,
Tiranë, Shqipëri